Ontdek Rotterdam Speurtocht

Zelf liever de stad op een attractieve wijze ontdekken? De stad bezoeken met grotere groepen tot circa 50 personen!
Voor die gelegenheid is een boeiende en interactieve speurtocht samengesteld, waarbij in kleine groepjes (4 à 5 personen) Rotterdam kan worden ontdekt. Ook hier zijn er tal van aanvullende mogelijkheden zoals een afsluitende borrel en dito hapje.

Speurtocht Kort Rotterdam

Beeldig Rotterdam is een speurtocht door Rotterdam waarbij Rotterdamse beelden de weg wijzen. Tijdens deze speurtocht ga je op zoek naar een aantal van die beelden, maar is er ook volop gelegenheid om de mooie kant van de stad te ontdekken, bezichtigen en bezoeken. Deze speurtocht is bij uitstek geschikt voor groepen leerlingen van het Voortgezet Onderwijs (zelfstandig), bovenbouw basisschool (onder begeleiding), team-building, bedrijfsuitjes e.d.

In totaal zijn er tien verschillende speurtochten. Elk van deze speurtochten kan gemaakt worden door een groepje tot circa vijf personen, waarmee deze activiteit geschikt is voor vijftig personen in totaal. Elk van deze groepjes ontvangt bij het beginpunt van deze speurtocht (bijv. in de hal van het Centraal Station) een tas met opdrachten, antwoordblad, pennen en een plattegrond van Centrum Rotterdam.

Geholpen door acht van de vele beelden die de “binnenstad” van Rotterdam rijk is, leer je Rotterdam op een interactieve en attractieve wijze kennen. Bij elk van de acht beelden moet een opdracht gemaakt worden. Alle opdracht vormen uiteindelijk het getal van een 06-nummer, dat gebeld moet worden voor de laatste opdracht, die iedereen weer bij elkaar brengt.
Maar naast het bekijken van de beelden en het maken van de opdracht is er natuurlijk nog meer.

Bij elk van de acht beelden bevinden zich bezienswaardigheden, vermeld in de zogenaamde TOURTIPS, die het bezoeken waard zijn. En ook onderweg van beeld naar beeld valt er volop te genieten van de mooie Rotterdamse binnenstad.